PETRU COMARNESCU, ÎNDRUMĂTOR ŞI SUSŢINĂTOR DE TINERE TALENTE (II)
 – CAZUL PICTOR ION GHEORGHE VRĂNEANŢU

Bucureşti II, Strada Icoanei 10
 Duminecă 11 August 1968

 Stimate Domnule Ioan Gh. Vrâneanţu,
 Nu-ţi cunosc noua adresă, bucurîndu-mă însă că ai o nouă adresă şi cu aceasta un atelier sau măcar o încăpere mai prielnică lucrului.
Îţi mulţumesc pentru scrisorile primite şi îţi urez ca în noua locuinţă să poţi crea pe valorosul şi rodnicul drum ce l-ai ales cu atîta pricepere, talent, patriotism, cu atîta spiritualitate, atît de rară la tinerii noştri artişti.
M-am bucurat că prietenul Dr. Rolland Anceanu mi-a semnalat, adică adus acasă, în lipsa mea din Bucureşti, revista ,,Argeş” din iulie, unde îţi sunt reproduse picturile importante – Mihai Viteazul la Călugăreni şi Supliciul lui Iorga. Cei de la ,,Luceafărul” au considerat nereproductibile aceste picturi şi mi-au ilustrat articolul despre mata cu o operă mai puţin reprezentativă, dar tot valoroasă.
Interviul pe care ţi l-a luat prietenul Traian Filip s-a difuzat la radio, după cîte ştiu. Mi se pare că el te-a anunţat. Eu aveam o conferinţă cînd s-a difuzat, aşa că nu l-am putut asculta.
Cînd vii prin Bucureşti, caută-mă şi pe mine, şi pe Traian Filip (telefonul meu: 12.89.54, al lui Filip: 13.65.51). În luna septembrie, voi lipsi din ţară, pentru a participa la Adunarea Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă (AICA) şi pentru o serie de conferinţe despre arta noastră în Spania. Voi proiecta acolo Călugărenii, pentru că sunt legaţi şi de istoria noastră, şi de El Greco întrucîtva. Cu cele mai bune urări soţiei şi matale, spor la lucru şi să auzim numai de bine,
 Petru Comarnescu

2008-09-06T16:00:00+03:00