Informare

 

Centrul Cultural Pitești organizează joi, 4 ianuarie 2024, două evenimente culturale, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

 

 

Dialog și recital poetic, susținut de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, și de invitatul său special, poetul și dramaturgul Șerban Codrin Denk, eveniment care va avea loc joi, 4 ianuarie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Șerban Codrin, pseudonimul literar al lui Denk Șerban, s-a născut la 10 mai 1945 în municipiul Bucureşti. În anul 1968 a absolvit Facultatea de limba şi literatura română, la Universitatea Bucureşti. Locuiește în Slobozia. A fost profesor suplinitor de limba şi literatura română la şcoala din comuna Giurgeni, judeţul Ialomiţa; director al Bibliotecii Judeţene-Ialomiţa între 1976-1982. Începând cu anul 1990, a devenit consilier la Inspectoratul pentru Cultură Ialomiţa, director al Centrului Cultural <Ionel Perlea>-Ialomiţa, din nou director al Bibliotecii Judeţene <Ștefan Bănulescu>, de unde a fost pensionat în anul 2008.

A primit Premiul <Opera Omnia>, în anul 2022, acordat de Centrul Cultural Pitești, prin revista <Cafeneaua literară>, publicație lunară de cultură a instituției”, spune Virgil Diaconu.

 

 

Recitalul de muzică folk-hop cu titlul „Anul Nou este un om”, susținut de M. C. Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, muzeograf, dr. în istorie, scriitor și cantautor, eveniment care se va desfășura joi, 4 ianuarie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Bineînțeles, Anul Nou este o clipă. Una între doi vandali, anii barbari ai istoriei umane. Mai nou însă, printre obuze și fluturi, printre morminte și maternități, 2024 își face loc ca un sol din Sud, adică soare, speranță, toate cu litera S. S, șarpele bun al lui Moise, pe băț, de pe flacoanele Ministerului Sănătății odinioară. Un sol timid, așadar, între doi felceri, un martir cu pacea în ochi între două cohorte de măciucari. Probabil că niciodată în istoria recentă, adică din epoca Oppenheimer, vraciul atomic, impostorii nu au avut mai multă putere. Ei formează un sistem corupt. La rându-i, sistemul corupe oameni, cifre, deci ce se constituie a fi istorie. Așadar, plecând de la postulatul din titlu, că fiecare dintre ani ar fi un om, unul mai frumos, altul mai urât, unul mai bun, altul mai rău, metaforic, lucrurile ar putea fi împăcate: Anul Nou ar putea fi un om. Sunt M. C. Grăilă și vă invit să dezvrăjim ludic, prin cânt, corurile funebre ale unei antichități războinice trezită acum, în cel mai lung vis bun al omenirii”, spune M. C. Grăilă.

 

 

 

2023-12-28T15:57:43+02:00