Clubul Iubitorilor de Cultură din Curtea de Argeş (cunoscut şi sub prescurtarea CIC) a organizat în data de 13 mai lansarea a trei cărţi eveniment, aparţinând poetei Iudita Dodu Ieremia, respectiv istoricului şi prozatorului George Baciu.
Evenimentul a fost găzduit de „Hidroelectrica” S.A., reprezentată prin persoana d-lui director, Constantin Ivan.
Într-o ambianţă plăcută, în mare parte şi datorită celor câţiva elevi care au oferit câteva momente muzicale de înaltă ţinută artistică (l-am remarcat pe solistul vocal Ioan Ovidiu Stancu, de la Colegiul „I.C. Brătianu” din Piteşti şi pe pianista Veronica Dumitraşcu, de la Liceul „Dinu Lipatti”, ambii elevi în clasa a XI a). Tot în clasa a XI a (aceluiaşi colegiu „Brătianu”, unde predă limba şi literatura română poeta Iudita Ieremia) sunt şi fetele care au recitat câteva din poeziile şi prozele scurte incluse în volumul „Tristeţi de sezon”, respectiv „Ultimul e-mail”. În linia aceloraşi încercări, s-au situat şi exerciţiile mult mai experimentatei însă actriţe Daniela Butuşină, care a găsit în sensibilitatea elevelor o reală concurenţă.
Evenimentul a fost onorat de prezenţa unor oameni de cultură (creatori, dar, mai ales, degustători), printre care Lucian Costache, cel care a semnat prefeţele la ambele cărţi ale Iuditei Ieremia, dar şi cel care le-a ilustrat cu desene grafice, special concepute), poetul Virgil Diaconu, reprezentant al revistei Cafeneaua literară, Simona Fusaru, cea care a asigurat tehnoredactarea celor două cărţi ale poetei, reprezentând revista Argeş, ambele aparţinând Centrului Cultural Piteşti, prozatoarea Aurelia Corbeanu, pictorul Aurel Gârjoabă, cel care a condus festivitatea de lansare a volumelor; şi mulţi alţi iubitori de literatură.
A treia carte lansată la CIC aparţine lui George Baciu, care ne propune „Tristeţea unei iubiri”, un volum de proză bine construit, în care geografia reală (Parisul este ales ca loc de desfăşurare a acţiunii din roman) devine spaţiu imaginar deschis propriilor proiecţii ale cititorului. Un roman bine scris, în care tensiunea narativă trimite la romanul poliţist şi contrastează fericit cu accentele lirice, rezultând o scriitură captivantă şi sensibilă.
Lansări de carte la Curtea de Argeş sau Hidroelectrica S.A. şi literatura