Informare

 

Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 4-7 mai, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), și la care publicul are acces în limita a 30% din capacitatea sălii:

 

Prelegerea cu tema Misterele Efectului de Piramidă, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Decriptări Matematice cu George Dănică”, susținut de publicistul George Dănică, eveniment care va avea loc marți, 4 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții.

“M-am întâlnit cu efectul de piramidă în piramida de sticlă din Prundu, realizată de doamna dr. Godeanu, la scara de 1/10, după piramida lui Keops din Egipt. O să vă povestesc despre experiențele pe care le-am trăit, precum și despre fenomenele electromagnetice pe care le-am perceput vizitând piramida noastră de mai multe ori”, spune George Dănică.

 

Dezbaterea cu tema Ego, conștiință, personalitate, coordonată de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, avându-l invitat pe ing. Laurențiu Pârnuță, profesor de antropologie gnostică, eveniment care va avea loc miercuri, 5 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Prezentarea vizionară și simultan tradițională a școlii gnostice contemporane se focusează pe studiul psihologiei umane. Cunoașterea, având ca fundament auto-observarea, pare să fie cheia de plecare către adevărurile fundamentale revelate umanității de către diverși mesageri de-a lungul istoriei. Care sunt delimitările dintre personalitate, ego și conștiință vom afla alături de ing. prof. de antropologie gnostică Laurențiu Pîrnuță”, spune Alexandra Grigorescu.

 

Prelegerea cu tema Siguranță și libertate în relațiile de cuplu, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul “Lumea Interioară între Mit și Știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, având-o invitată pe lector univ. dr. Lucia Neagoe, de la Facultatea de Științele Educației, Științe Sociale și Psihologie a Universității Pitești, eveniment care se va desfășura miercuri, 5 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Cine nu visează la o relație de cuplu perfectă? Cine nu își dorește să aibă armonie și fericire? Dar care sunt granițele și soluțiile cele mai bune și viabile pentru o relație în doi perfectă, îmbinată cu siguranța și libertatea personală?, sunt aspecte pe care le vom aborda cu invitata noastră permanentă, doamna lector universitar doctor Lucia Neagoe”, informează Alexandra Grigorescu.

 

Prelegerea cu tema Între a avea și a fi, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Cultura în vremuri de pandemie”, susținut de sociologul Octavian Mihail Sachelarie, directorul general al Bibliotecii Județene Argeș Dinicu Golescu, eveniment care se va desfășura joi, 6 mai, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Trăim într-o societate a consumului exacerbat. Este suficient însă pentru dezvoltarea umanității? Vom încerca să dăm câteva repere la această problemă”, informează Octavian Mihail Sachelarie.

 

Prelegerea cu tema Știința Conștiinței – bibliografie, în cadrul proiectului „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de sociologul, scriitorul și jurnalistul George Smeoreanu, joi, 6 mai, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Vă voi prezenta un număr de 12 cărți recomandate pentru temele abordate până în prezent”, îi incită George Smeoreanu pe cei interesați.

 

Dialogul cu tema Sărbătorile Pascale și Izvorul Tămăduirii, în cadrul proiectului „Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, poet, grafician și interpret de muzică folk-pop, avându-l invitat pe preotul Cătălin Traian Zahiu, de la Parohia Prundu 3 Pitești. Evenimentul va avea loc joi, 6 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Prelegerea cu tema Deliberare asupra imnului celor trei tineri (Gerard de Cenad), în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, vineri, 7 mai, de la ora 13.00.

“Gerard de Cenad, originar din Veneția, călugăr benedictin, sfânt și martir în credința creștină latină, este primul episcop al Cenadului (actualul Banat) și patronul spiritual al Diecezei romano-catolice timișorene. Potrivit tradiției hagiografice, în 1046, Gerard este ucis, în contextul luptelor pentru putere din regatul maghiar. Este sanctificat în 1068 de Biserica Romană, împreună cu regele Ștefan I și fiul acestuia Emerich, căruia Gerard i-a fost profesor. Deliberare asupra imnului celor trei tineri  poate fi considerat primul text scris cunoscut de pe teritoriul actual al României și este o lucrare în care sunt comentate scrierile profetului Daniel din Vechiul Testament cu privire la cei trei tineri arși în cuptor de regele Nabucodonosor al Babilonului pentru credința lor în Dumnezeu.  Cartea, singura care ni s-a păstrat dintre scrierile călugărului benedictin, este, în primul rând, adresată monahilor de la Cenad ca un îndemn spre trezire spirituală”, informează Marin Toma.

 

Întâlnirea cu tema Lista lungă de afirmații pozitive ale unui sportiv, în cadrul proiectului sub genericul „Olympic Gym Pitești cu Nicoleta Andrei”, coordonat de antrenoarea de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei, eveniment care poate fi urmărit exclusiv online, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro).

“Indiferent care este nivelul tău de încredere actual, prin sport și vibe pozitiv poți reuși să îți crești sau să îți consolidezi încrederea în tine, în capacitatea de a fi absolut în tot ceea ce îți propui. Acestea sunt argumentele unui sportiv instruit, nu numai ca efort fizic, cât și ca instruire mentală. Gândurile pozitive ale unui sportiv au la bază dorința de a obține rezultate din ce în ce mai bune și dorința de autodepășire. Pentru asta îți trebuie un bun echilibru mental și o capacitate fizică pe măsură. Invitatele mele sunt: Ștefania Ciobanu,  Roberta Nicolae, Teodora Piuaru, Alexia Zamfir, Maria Tănase – componente ale Lotului de Gimnastică Olympic Gym Pitești al Centrului Cultural Pitești, care vă vor dezvălui câteva dintre calitățile pe care trebuie să le aibă un sportiv”, spune Nicoleta Andrei.

2021-04-29T09:50:22+03:00