Evenimente organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 9-16 ianuarie 2020

 

„Istorie și Literatură” – colocviu dedicat Zilei Culturii Naționale

 

„Istorie și Literatură” este tema colocviului dedicat Zilei Culturii Naționale, organizat de Centrul Cultural Pitești și de Uniunea Scriitorilor din România Filiala Pitești, miercuri, 15 ianuarie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții. Evenimentul, care se va desfășura sub semnul împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, va cuprinde dezbaterea cu tema „Eminescu și istoria națională”, prezentarea scriitorilor validați în Filiala Pitești a U.S.R. și constituirea Reprezentanței Târgoviște a filialei. Manifestarea va fi coordonată de președintele Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România, criticul literar, prof. univ. dr.  Nicolae Oprea, poetul Mircea Bârsilă și scriitorul Jean Dumitrașcu.

 

Prelegerea „Deschiderea către Iordania” – invitat special E.S. Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei în România

„Deschiderea către Iordania” este tema prelegerii care va fi susținută de E.S. Ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei în România, Sufyan Qudah, joi, 16 ianuarie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Evenimentul, organizat de Centrul Cultural Pitești și de Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă, se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul „Ferestre Culturale”, inițiat și coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber. Manifestarea va cuprinde informații despre relațiile bilaterale, prezentarea obiectivelor culturale, economice și turistice ale Iordaniei, noi perspective de colaborare.

 

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 9-16 ianuarie și alte evenimente cultural-educative:

Joi, 9 ianuarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, medalionul literar cu tema „La ceas centenar – scriitorul Mihai Ghițescu”, eveniment care se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul „Confluențe literare”, coordonat de poeta Allora Albulescu, președintele Fundației Literare Liviu Rebreanu, acțiune organizată în colaborare cu Fundația Literară Liviu Rebreanu;

Luni, 13 ianuarie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții, simpozionul sub genericul „Dor de Eminescu”, dedicat Zilei Culturii Naționale, organizat în colaborare cu Asociația „Organizația Județeană Argeș Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere”. Evenimentul, coordonat de președintele asociației, col. (rtr.) Ilie Stoica și de col. (rtr.) Ion Catinca, va cuprinde: Prelegerea cu tema „Eminescu și Societatea secretă Carpații pentru unirea tuturor românilor în hotarele Daciei Mari, susținută de col. (rtr.) prof. univ. dr. George Ene, scriitor, eminescolog; Recitalul liric „Dor de Eminescu”, susținut de prof. Cornelia Ghinea și de lt. col. (rtr.) Constantin Mândruță; Vernisajul expoziției de metaloplastie cu titlul „In Memoriam Eminescu”, realizată de artistul plastic Constantin Samoilă;

Marți, 14 ianuarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, lansarea cărții cu titlul „Teologie, Filosofie și Drept – Studii, Eseuri, Scrisori”, de conf. univ. dr. Marius Andreescu.

2020-01-07T14:38:43+02:00