* Ud gazonul, citesc, ascult muzică. Mă gândesc la proiectele mele legate de artă, lenevesc, mă minunez de programele TV şi „bârfesc” cu soţia mea Doina pe toată lumea. Dacă afară nu este soare sunt trist.
* Calităţile umane pe care le apreciez sunt cinstea şi sensibilitatea cultivată.
* Şcoala nu m-a învăţat să gândesc. Pictura am învăţat-o singur.
* Nu am avut niciodată altă alternativă decât pictura. Pictura este singura mea alternativă.
* Viaţa culturală a urbei este în principiu slabă. Publicul întârzie să se maturizeze. Arta nu a intrat, încă, în sistemul lui de valori. Deocamdată se trăieşte simplist, fără idealuri înalte. Când piteştenii se vor ruşina de goliciunea lor şi zeul îi va izgoni din raiul berii, al mititeilor şi al manelelor, istoria va căpăta şi pentru ei un sens. Când se va produce o asemenea transformare cultura va fi la ea acasă, va funcţiona deschis, nu cu circuit închis ca acum.
* Mă bucur atunci când descopăr binele şi adevărul, chiar şi în cele mai neînsemnate lucruri şi fapte. Mă apucă însă revolta atunci când aroganţa şi mediocritatea câştigă teren.
* Important pentru mine este idealul de om.
* Autorităţile administrative şi culturale sunt alese de cei mulţi, adică de cei care nu îşi doresc o altă formă de viaţă, de cultură. De aceea, autoritatea politică oferă publicului exact ceea ce acesta îşi doreşte: pieţe agitate, muzică cântată cu sexul, bere şi mici.
* Constituţia este o carte sacră pusă într-o vitrină şi ferecată cu şapte lacăte, pe care guvernanţii n-o vor atinge.
* Am multe lucruri, toate legate de pictură, pe care nu le-am făcut. Dacă mă ajută Dumnezeu le voi face.
* Eu nu am nimic. Sunt răsfăţat de copiii mei, cu tot ce au ei, maşini şi vile.
* Când te vei deprinde să vezi lumina din toate „nimicurile”, atunci vei fi un om fericit.
* Perioada în care am fost inspector şcolar de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a fost o mare pierdere de timp.
* Prima persoană la care am ţinut este mama mea, neasemuita Ecaterina.
* De corupţie vom scăpa la sfârşitul lumii.
* Cea mai mare influenţă asupra vieţii mele a avut-o pictorul Mihai Horea.
* Un artist adevărat nu trebuie să facă publicului pe plac. Şi mai ales el nu trebuie să picteze idoli şi să-i preamărească pentru o brumă de arginţi.