cu înfrigurare
Dacă au îngălbenit copacii, e Gaudeamus. Dacă eşti bogat sau sărac, din Capitală sau din provincie, este Gaudeamus. Dar este Gaudeamus mai cu seamă pentru că unii dintre noi respirăm printre file, pentru că prin carte trăim iluzia racordării noastre la Univers.
* Desfăşurare impresionantă de CARTE la Târgul internaţional Gaudeamus: 284 de expozanţi, aşadar de edituri româneşti şi străine, agenţii de difuzare, tipografii, instituţii de învăţământ, agenţii multimedia, instituţii mass-media. Toate acestea desfăşoară mii de titluri şi milioane de cărţi, sute de lansări de carte, sute de mii de vizitatori…
Cărţi din toate domeniile, ediţii populare şi de lux, incredibile realizări grafice la edituri străine, dar şi la cele româneşti: Polirom, Rao, Curtea Veche, Brumar, Humanitas, Vellant, Nemira.
* Preţuri. 2.000 de euro pentru o Istorie a artelor în 12 volume, ediţie de lux, 700 de lei pentru „Istoria antică ilustrată” (format A3, 1.500 de pagini).
Preţuri bune la Editura Paralela 45, Tiparg şi la editura Pontica a criticului Marin Mincu, de unde poţi cumpăra Umberto Eco la 10 şi la 15 lei! Printre excelentele cărţi de la editura Brumar, Ofelia Prodan îşi vinde cartea de versuri doar la 5 lei.
Desigur, găsim cărţi şi la preţ redus. Într-o ladă de „cărţi vechi”, editura Eminescu afişează preţul de 1 leu, pietrele dintr-un munte de cărţi aruncate pe jos se vând la 2 lei bucata, iar editura Pontica afişează tot 2 lei la câteva dintre titlurile „mai vechi”.