Informare

 

Centrul Cultural Pitești pregătește pentru perioada 15-19 februarie noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), publicul având acces la unele acțiuni, în limita a 30% din capacitatea sălii:

Dezbaterea cu tema Violență și Speranță, susținută de viceambasadorul Statului Palestina la București, Excelența Sa, dr. Wael Al-Battrekhi, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultura Violenței și Violența Culturii”, coordonat de jurnalistul și scriitorul de origine palestiniană Ahmed Jaber. Evenimentul, organizat în colaborare cu Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă, va avea loc marți, 16 februarie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Prelegerea cu tema Omul Sobru și Omul Extrem, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Fețele Omului”, susținut de psihologul Radu Vasile Șerban, din cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică Argeș, eveniment care se va desfășura joi, 18 februarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Pendulăm între extreme, adoptăm poziții intermediare și căutăm Calea de Mijloc… Uneori reușim, alteori nu găsim modalitățile potrivite… Și cât de des Moderația și Sobrietatea ne ghidează în viață?…” ne invită să reflectăm Radu Vasile Șerban.

 

Dezbaterea cu tema Să învățăm să ne apropiem, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Psihologia de la A la Z”, coordonat de psihologul-clinician Camelia Dragomirescu, eveniment care se va desfășura miercuri, 17 februarie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“În viața noastră actuală sunt multe noutăți, care ne fac să reflectăm mai des la teme precum: socializarea înainte de pandemie; relaționarea în pandemie; sugestii pentru păstrarea relațiilor sociale în această perioadă; reapropierea și socializarea după starea de urgență. De asemenea este util să recunoaștem care ne sunt mecanismele de apărare ale psihicului în perioade de stres și furie. Vom aborda aceste teme cu Oana Bănică și Grațiela Receanu, membre ale echipei mele de specialiști”, spune Camelia Dragomirescu.

Dialogul cu tema Nicoleta Popa  – Poeta care vine din viitor, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Gânduri, rostiri, scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, având-o invitată pe poeta Nicoleta Popa, eveniment care va avea loc luni, 15 februarie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Membră a Uniunii Scriitorilor din România  – Filiala București, Nicoleta Popa este o autoare profundă și curajoasă, care întoarce relația personală și pe față, și pe dos, încercând să descopere limita, greșeala, păcatul și să treacă peste ele încet, cu precauție, fără să se rănească și fără să rănească pe cineva. Anul trecut, în noiembrie, Nicoleta Popa a publicat volumul ”Un om hăituit”. Despre această carte, poetul basarabean, Dumitru Crudu, notează: <Am citit noua carte a Nicoletei Popa cu sentimentul că i-am citit cea mai bună carte de poezie. Dar și una dintre cele mai bune cărți de poezie din ultimii ani. E o poezie care vine din viitor>. Discuția, generată de tematica prezentă în carte, va fi urmată de o lectură publică”, informează Denisa Popescu.

 

Prelegerea cu tema Despre Iubire în Luna Iubirii, oferită de scriitoarea Silvia Grigore, eveniment care va avea loc joi, 18 februarie, de la ora 12.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.

“Luna Februarie este considerată luna iubirii, în înțelesul profan al lumii moderne, de parcă iubirea ar putea fi condiționată de spațiu sau de timp. Vom vorbi despre înțelesul ei existențial, ca fiind atât Creatorul însuși, cât și motivația gândirii de sine a acestuia. Iubirea de sine, iubirea aproapelui și iubirea întregii creații îl duc pe om la desăvârșire. Mântuirea prin iubire este țelul celor cărora le-a fost răsplătită căutarea spirituală. Evoluția prin iubire revendică un echilibru la care se ajunge prin identificarea pericolului extrapolării, luându-i-se astfel omului dreptul la unicitate. Vom vorbi așadar, despre cei doi exponenți religioși, Dragobete și Sfântul Valentin, despre alegerea lor ca experiență religioasă, dar mai ales despre faptul că iubirea nu se alege, ea se întâmplă”, spune Silvia Grigore.

 

Cenaclul Armonii Argeșene, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, avându-l invitat pe fotoreporterul Alexandru Oprea, eveniment care se va desfășura luni, 15 februarie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Domnul Alexandru Oprea este un profesionist în arta înregistrării imaginilor. A trecut de la film fotografic și bandă magnetică la înregistrare digitală pe memorie. Toți acești ani de exercitare a profesiei l-au condus către statutul de artist.

Am aflat cu mare bucurie că domnul Oprea cochetează și cu poezia, având talent și în ceea ce privește această formă de artă. Dovadă sunt și creațiile sale, privind copertele revistei Cuvântul Argeșean. Îl așteptăm să se așeze și pe partea în care înregistrează obiectivul camerei de filmat”, spune Adrian Mitroi.

 

Dialogul cu tema Conduita turistului în zona montană, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Muntele ca o școală”, coordonat de poetul și profesorul de filosofie George Badea, avându-l invitat pe președintele Clubului de Drumeție și Ecologie Montană “Drumeție prin Carpați”, ing. Romulus Buncilă, eveniment care va avea loc joi, 18 februarie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

“Când ești pe munte să nu uiți de educația și buna creștere pe care trebuie  să o ai ca om.

Necuviința, asprimea și grosolănia nu înseamnă nici pe departe același lucru cu bucuria și puterea”este mesajul celor doi iubitori ai muntelui.

 

Spectacolul aniversar 13 ani cu P620, prilejuit de împlinirea a 13 ani de la înființarea Grupului Folk P620, constituit în cadrul Centrului Cultural Pitești de regretatul profesor de chitară și cantautor Tiberiu Hărăguș. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 februarie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții, sub îndrumarea chitaristului Andrei Bulf.

“Va fi cea mai tristă aniversare a grupului, întrucât pe 25 februarie se împlinește un an de când domnul profesor Tibi ne-a părăsit, iar spectacolul nostru va fi un omagiu în memoria sa”, spune Andrei Bulf.

2021-02-12T15:48:44+02:00