Evenimente organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 10-15 februarie 2020

 

Ambasadorul Statului Kuweit, în vizită  la Centrul Cultural Pitești

 

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Kuweit în România, E.S. Talal Mansour Alhajeri va efectua o vizită la Centrul Cultural Pitești, marți, 11 februarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Excelența Sa va susține prelegerea cu tema „Fereastră către Kuweit”, iar cei interesați pot susține scurte intervenții tematice privind relațiile bilaterale, oportunități de colaborare. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Pitești și de Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă și se înscrie în proiectul cultural-educativ sub genericul „Ferestre culturale”, inițiat și coordonat de jurnalistul de origine palestiniană Ahmed Jaber.

 

Expoziție de Semințe Tradiționale la Casa Cărții

 

Centrul Cultural Pitești organizează sâmbătă, 15 februarie, între orele 10.00 – 12.00, la Complexul Expozițional Casa Cărții, Expoziția de Semințe Tradiționale, ajunsă la a III-a ediție. La manifestare participă grădinari din toată țara, care vor distribui gratuit celor interesați semințe, butași, plante cu rădăcină, nemodificate genetic, în scopul perpetuării semințelor reproductibile, a soiurilor de calitate, spre apărarea biodiversității. Evenimentul, coordonat de redactorul Simona Fusaru, de la Centrul Cultural Pitești, încurajează schimbul de informații despre tehnicile agricole ecologice și responsabile, pledează pentru revenirea la soiurile de legume gustoase, pe care le aveau bunicii, cultivă „darul” ca materializare a relațiilor sociale.

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 10 – 15 februarie și alte evenimente cultural-educative:

Luni, 10 februarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții: Spectacolul muzical-literar-artistic sub genericul „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, susținut de Trupa de teatru „Robertto”, formată din copii și tineri care urmează cursul de actorie sub îndrumarea artistului Robert Chelmuș la Centrul Cultural Pitești;

Miercuri, 12 februarie, de la ora 16.00,  în Sala Ars Nova de la Casa Cărții: Dublă lansare de carte – volumul de poezie cu titlul „Descântece de mellactonie”, de Marian Ilie și romanul intitulat „Mircea. Secretul Timpului”, de Mona Vâlceanu, eveniment editorial, care se va desfășura în cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, proiect cultural-educativ, coordonat de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu;

Joi, 13 februarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții: Lectura-spectacol sub genericul „Ce-ar fi limbajul fără poezie?!”, susținută de scriitoarea Paula Romanescu, personalitate marcantă a culturii naționale, distinsă cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler, acordat de președinția României.

 

2020-02-06T15:59:25+02:00