Evenimente cultural-educative organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 1-3 octombrie 2019

 

„Autorul și cititorii săi” – un nou proiect cultural-educativ

Centrul Cultural Pitești și Uniunea Scriitorilor din România Filiala Pitești demarează proiectul cultural-educativ, sub genericul „Autorul și cititorii săi”, în vederea promovării membrilor USR Pitești și a creațiilor lor literare, în rândul comunității. Prima ediție a proiectului, coordonat de președintele Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România, prof.univ.dr. Nicolae Oprea, critic literar, îl va avea invitat pe prozatorul Dumitru Ungureanu, care-și va prezenta volumul de proză cu titlul „Prunele electrice”. Evenimentul se va desfășura miercuri, 2 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții. Originar din județul Dâmbovița, Dumitru Ungureanu s-a remarcat printr-o serie de volume de proză scurtă și romane, fiind prezent și în antologii, și apreciat drept un condeier subtil și de substanță, care priveste lumea sa cu umorul suculent al unui Creangă valah, dublat de sarcasmul mitic(esc) al unui Caragiale mai dezabuzat ca niciodată de «jmecheria» personajelor sale și totuși, cu înțelegere genuină a dulcii lor ticaloșii”, așa cum observa criticul literar Dan-Silviu Boerescu.

 

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 1-3 octombrie și alte evenimente cultural-educative:

Marți, 1 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, spectacolul literar-muzical-artistic, sub genericul “Îți amintești, iubirea mea?” susținut de Trupa de teatru Robertto, sub îndrumarea artistului Robert Chelmuș, eveniment dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice;

 

Joi, 3 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, dezbaterea interactivă, cu tema “Dansul energetic”, susținută de profesoara de limba și literatura franceză Laura Nițescu, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul “Viața merge înainte”, coordonat de poeta Simona Vasilescu.

 

2019-09-26T13:20:03+03:00