Evenimente organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 22 – 31 iulie 2019

Dezbatere – „Știința sub semnul conștiinței”

Centrul Cultural Pitești organizează dezbaterea interactivă, cu tema „Știința sub semnul conștiinței”, susținută de prof.univ.dr. Ion Iorga Șiman, luni, 22 iulie, de la ora 16,30, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții. Evenimentul se înscrie în proiectul de dezvoltare personală, sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat și moderat de poeta Simona Vasilescu. Originar din județul Giurgiu, stabilit la Pitești, Ion Iorga Șiman a predat fizica timp de 43 de ani la Universitatea Pitești, a publicat numeroase articole și cărți de specialitate, cea mai recentă fiind lucrarea cu titlul „Teoria stringurilor”. Profesorul Ion Iorga Șiman promovează învățământul holistic și și-a extins studiile în domenii interdisciplinare, cum ar fi econo-fizica, socio-fizica, psihologie cuantică.

Lectură-spectacol din creația scriitoarei Maria Chirtoacă

Centrul Cultural Pitești și Fundația Literară Liviu Rebreanu organizează o lectură-spectacol, din creația scriitoarei Maria Chirtoacă, joi, 25 iulie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții. Manifestarea se desfășoară în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Confluențe literare”, coordonat și moderat de poeta și profesoara Allora Albulescu, președintele Fundației Literare Liviu Rebreanu. Născută în Basarabia, la Chișinău, Maria Chirtoacă locuiește de ani de zile în municipiul Câmpulung și este profesor de limba și literatura română la Liceul Dinicu Golescu din localitate. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România Filiala Pitești și a publicat numeroase volume de poezie, proză, literatură pentru copii, literatură de călătorie. Lectura-spectacol din creația Mariei Chirtoacă va fi susținută de distinsa autoare și de poeta și profesoara Allora Albulescu.

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 22 – 31 iulie și alte evenimente cultural-educative:

Miercuri, 24 iulie, de la ora 11,00, în Complexul Expozițional Casa Cărții(parter), dezbaterea interactivă, cu tema „Dreptul la timp liber și recreere”, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Și noi avem drepturi”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, și organizat în parteneriat cu Organizația „Salvați Copiii” Filiala Argeș;
Marți, 30 iulie, de la ora 10,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, work-shop sub genericul „Fără bariere pentru mișcare și sănătate”, susținut de copiii care urmează cursul de balet și gimnastică, la Centrul Cultural Pitești, sub îndrumarea antrenoarei Nicoleta Andrei;

Miercuri, 31 iulie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, medalionul literar, sub genericul „In Memoriam Adrian Păunescu”, prilejuit de împlinirea a 76 de ani de la nașterea regretatului poet și om de cultură român; eveniment care va cuprinde vernisajul expoziției tematice de metaloplastie, realizată de artistul plastic Constantin Samoilă și al expoziției de caligrafie, realizată de caligraful Petre Ghilencea, precum și recitaluri lirice, toate inspirate din creația literară a lui Adrian Păunescu.

 

2019-07-24T15:52:06+03:00